Huttrande godnatt..

Ja, det är just vad det blir ikväll.. Ligger här i äsngen med ett värme element intill. Har just konstaterat att vi inte satt igång värmen på elementet i sovrummet ännu... Brrrrr.... Kanske vore dags nu med frost och snö runt knuten. Visst jag kan tycka att det är skönt att vakna i en varm härlig säng och lite! kyligt i rummet, men det är för den delen inte ok att gå och lägga sig med tänder som hackar av kylan... Just nu blåser varmluften på mig men ändå har jag ståpäls på benen och armarna... Nä älskling nu får vi väl ändå öka lite.. Imorgon ska jag ut en sväng till Zantana. Det ska bli en liten ritur och sedan byte av bandaget. ska se om jag kan få lite bilder eller en liten film.. tänkte se om hon har ätnkt springa ta fatt imorgon i hagen för då måste jag filma henne.. Ja, jag vet att det är en dumhet men jag tycker hon är öfr öst som kollar mig öfr att sen springa runt mig och sedan stanna för att kolla mig igen och så fort jag tar ett steg springer hon.. hahaha man behöver ha bra tålamod med en höna som henne! Nähä.. nu ska jag nog stänga gluggarna för att inte öppna dem innan klockan ringer... om den ringer.....

Söndag idag och..

inte att förglömma.... fars dag! Detta har väl inte någon missat. Min dag började med att vakna vid 9-tiden.. kors i taket att barnen sov så länge! Men sen var det upp och äta frulle för att sen åka till min pappa och dricka kaffe... Det var supertrevligt och han fick en söt bilkruka med en kaktus i som såg ut som en kanin.. lite lotter fick han oxå, han vann faktiskt 50 kronor. Sedan var det dags att åka till nästa kalas, svärfar. äDr blev det smörgåstårta och sedan kaffe med morotskaka.. Det var jättetrevligt ädr oxå. Men när vi var klara där så fick vi snabba oss ut till Zantana för att som ni säkert märker kan man nästan se hur det mörknar ute... Så vi åkte dit för att kolla till henne, jag hann inte rida idag och jag hinner inte det imorgbon heller. Så jag ska rikta in mig på en härlig dag med henne på tisdag förmiddag. Har beställt mer lindor och sedan ett vintertäcke. Har inte bestämmt ifall jag ska klippa henne eller inte, vi får se. Nu ska jag sova för jag jobbar heldag imorgon. börjar vid 9 och slutar vid 20 tiden... Härligt med fulla dagar, man behöver ju inte fundera på vad man ska göra med sin fritid... hahaha...

Underbar låt!


Rävjakten över nu..

Jag har haft det sååå skoj idag, tror att Zanti hade det åxå..
Vi var ca 10 stycken på hubertusrundan, helt sjukt vad skoj.
När jag kom ut till Zanti idag och skulle hämta henne.. hahaha.. hon kutade allt vad hennes ben orkade.. Det var så skoj att se henne för tog jag ett steg mot henne så satte hon av åt andra hållet i full galopp och svängde med huvudet.. sen stannade hon och kollade på mig... ett steg... galopp. Tror vi höll på så i nästan 10 minuter eller nått.. vet inte riktigt tiden går ju fort när man har roligt och det hadde hon och jag för den delen oxå..
Det är en skön känsla att se henne springa så obehindrat och stojja. Och jag får väl erkänna att jag tyckte det var bra att hon sprang av sig lite energi inför lastning och bilfärd..
Hur som helst till slut så stannade hon och lät mig komma fram till henne för att sätta på grimman, sedan gick vi lugnt och sansat ut ur hagen..
Väl inne i stallet så rycktade jag av henne det värsta för att sedan linda om benen med den ROSA benlindorna..
Sedan var det dax för att lasta och det gick super bra, man kan ju lätt säga att hon inte fått vara med om så mycket annat i sitt liv än flyttar hit och dit. Detta märks tydligt då hon blir väldigt nervös när vi skulle lasta henne.
När vi var framme vid stället alla skulle samlas på så gick jag in för att hjälpa henne ut, fick en frust och en stor puss på kinden av henne.. hihi.. mina glasögon blev helt immiga.
Väl ute så var hon helspännd och ville inte stå still, alla som gick förbi var farliga verkade hon tycka.
C håller henne och plutten medans jag sadlar henne och sedan sadlar vi plutten. Fortfarande väldigt misstänksam mot varför hon är här..
Så var det då dax för mig att hoppa upp ch jag har med mig min pall för att lättare komma upp.. måste nog träna på att komma upp utan!!
Iallafall så har hon mycket svärt att stå still.. hoppar lite och snurrar på sig, vet inte om hon vill detta riktigt men jag och C tar henne och plutten till en närliggande hage för att låta dem gå lite där och lugna ner sig..
Märker nästan direkt att hon börjar bli lugn då jag utan problem kan styra henne åt både höger och vänster..

Enda hon inte gillar är när andra hästar kommer för nära bak till på henne då åker öronen bak och hon surar ihop! Men vi flätade dit en söt röd rosett för att alla skulle se att inte gå bakom henne.
När vi gått halva rundan så stannade vi och fikade, korv med bröd och glögg. Det var verkligen gott!
Sedan var det att hoppa upp igen det gick superbra! Vid detta laget var det nog så att Zanti gillade detta mer än mig för hon ställer sig och frustar sedan börjar hon från huvudet och ändaa bak till svansen att ruska sig.. snacka om att bli yr i pannan!!!  Sen ståt hon givakt och bara väntar på att få komma igång. Vid detta laget har hon spring i benen det känns för kommer vi efter minsta lilla ja då travar hon snabbt ikapp men öronen superframåt...
Vi har tilloch med hoppat ett linder idag!!! Hon var super duktig!!
Jajaja.. jag vet att de jag köpte av sa att hon var hoppad men jävla skitsnack! Enligt dem skulle hon kunna dressyr oxå... hahaha... visst jag är ny men inte sååå ny, måste inte en häst kunna höger och vänster galopp och skänklar för att kunna träna vidare.. Zanti kan inget av detta hon har ALDRIG fått göra något skoj i sitt liv förrens nu.. allt är nytt för henne och hon är hur nyfiken som helst på allt.

Hur som helst så är vi jätte nöjda med dagen som varit och det kommer bli mycket mer av detta för oss två.. För vi älskar varann och vi älskar att hitta på saker ihop!

Just det.. när rundan var klar så var det inga som helst problem att lasta in Zanti igen för nu visste hon att vi skulle hem igen! Man kan visst åka transport utan att behöva flytta från ställe till ställe, det ska jag visa henne!!



Bilden nere i vänstra hörnet där står vi vid grillen och det luktade lite rök, men i gengälld försökte hon norpa min korv.. :o)


Steriliserad nu då...

Just nu är jag ganska trött och lite mör i kroppen. Jag var iväg igår på sjukhuset, där gjorde jag en sterilisering. Nu vet jag att det finns många där ute som undrar varför jag gjorde detta ingrepp vid 33 års ålder... Jo, jag har fått beskedet att det vore inte bra för mig och min kropp att utsättas för en graviditet. Visst jag vet att det finns många bra läkemedel som kan förhindra en graviditet, men i sommras så blev då jag och min älskling gravida och till råga på allt fick vi beskedet att det var tvillingar. Det var nog den värsta tiden i mitt liv!
Vi har inga tvillingar i släkten och ändå så visade det sig att det var vad vi skulle ha. två äggs tvillingar...
Hur som helst så pratade jag och H igenom alternativen som fanns och jag kännde att jag ville inte gå på prev. längre om vi nu bestämmt att vi inte ska ha fler barn för min hälsa ite tillåter detta. Varför ska jag då gå på någon slags preventivmedel..
Så i går kvart i 10 satt jag och H på kirurg och väntade på min tur.
Fattar inte varför tiden går så sakta när man väntar, Jag fick byta om ock sedan sitta i ett annat väntrum där H inte fick var med. Så där satt jag mellan kl. 10 till halv 12.. det var drygt och sedan när de tog in mig på rummet så var jag så frusen att de kunde inte hitta några kärl att sätta nålen i.. AAJJJJJ.. Har jag nämt att jag ogillar nålar.. Inte?!
JAG HATAR NÅLAR!!
Det blev en del stick varav ett i min ena hand är så ömt nu så om jag blåser på den så skriker jag...
Sedan innan jag somnade berättade en sköterska att de blåser in en gas för att magen ska svälla upp så de ser bättre.. Denna gas kommer sedan att kännas som en hemsk träningsvärk.. Snälla ni... hemsk är fasen bara förnamnet.. en jävla fruktansvärd kan inte röra mig träningsvärk är vad det är...

Jaja... just nu kurerar jag och min tanke är att imorgon ska jag ut till Zantana och gosa lite och putsa lite på henne sedan ska jag se om jag kan få sätta på hennes benlindor som hon ska ha på lördag.
På lördag ska jag följa med på hubertusrundan.. Lugna och fina, det finns varken rävar eller hundar som är med vad jag vet..

Nu hoppas jag bara att jag är fit for fight på lördag kl 11 och att Zantana är det... En tanke ar att jag kanske skulle rida henne en liten runda imorgon men jag vet inte.. kanske bättre att jag vilar en dag till innan.

Förresten har jag ju köpt en ny sadel till henne.. en i syntet. shit! den väger ju ingenting ju... det är bra!!
Rosa lindor på benen och rosa ludd under sadeln.. Värsta barbi hästen!!! ska se om jag kan få lite bilder, vet dock inte vad jag ska ha för byxor då mina söta små snitt sitter ytterst lämpligt just vid linningen... varför inte rosa naglar och rosa joggingbyxa.. allt för att matcha min häst!!! :o)


RSS 2.0