Lite bilder från kvällens besök!!

                                                                    

  

Hur underbar verkar hon inte vara med barnen... mini stod och kramade hennes ben och hon bara tittade på henne som... hallå, vad gör du där nere?!

Min förmiddag med Zanti!

 Hon är så himla härlig!! Jag kan inte fatta att på bara 3 fjuttiga månader kan jag inte tänka mig att vara utan henne.

Idag var hon superblöt och det regnade när jag var där men vi han med en liten promenix med mycke mat på vägen!!!

Hon ville inte stå på sitt onda ben men det är antagligen ingen fara då hon får pencillin morgon och kväll.

Hon var så söt idag för efter jag gosat lite med henne skulle jag gå tillbax till bilen för att fylla vattentanken och köra runt med nytt vatten till hagarna... Zanti´s hage sträcker sig ända bort till där min bil står. Fast det är en grusväg emellan.
Det är ingen kul att gå där för det är mest grenar och stigar..

Men när jag är klar med vattnet och ska sätta mig i bilen ser jag att det är en blöt gumma som står där och kikar på mig.. Så glad blir jag!!

Så när jag börjar köra följer hon med mig och när jag är framme vid hennes vatten så kommer hon och ställer sig där med mulen mot min nacke... Har jag berättat hur mycke jag älskar henne!!! 

Det låg fler bajsar i hagen idag... superbra!!!

Jag tycker om att se henne äta!!
Har så här i efterhand förstått att hennes 2 dagar utan vatten och mat var allt annat än bra!!
Märker att hon börjar bli bättre för hon kan tjura ihop på kompisarna i hagen..



Nu ska jag till kiropraktorn...

Sen blir det antagligen en sväng ut till Z igen...

Har en fundering.. det regnar ju!

Är det för sent att lägga på henne täcket så hon inte blir mer blöt eller skulle jag ha gjort det i förebyggande??


Morgonen är värst..

Det är då jag vaknar och känner som jag sovit för länge..
Hur mår hon hur ont har hon hur kommer det se ut när jag kommer ut till henne...
Under denna pärsen så skulle jag kunna sova ute i hagen hos henne.
Men jag har nog tagit dålig hand om mig själv när jag bara tänkt på henne, i måndags så blev jag riktigt förkyld och fick feber och sängliggande.. allt bara snurrade för mig. Men jag kunde ändå inte låta bli att åka ut så jag fick be min gubbe att köra mig ut och hjälpa mig kolla till henne... flera gånger om dagen. Skummt att man klarar det när man är så dålig som jag har varit och fortfarande är till viss del...

Så nu är det då äntligen morgon och sjuka jag ska få på mig kläder för att åka ut till henne och bara se på henne och vara tacksam för ännu en dag med hennes snälla härliga ögon som tittar på mig!!

Här är en bild på de två Brit. Spot. ponnys som vaktade Z när jag kom i lördags!!


Tjjerna som står hos dem är mina döttrar Amanda och Hanna. De tycker att detta är en perfekt storlek för dem!!

Jippi... BAJS!!

Som vanligt så kan jag inte hålla mig borta.. tro jag är en gummiboll...
Vi la om nytt på benet och gav henne pencilin..
Min lilla gumma, det känns verkligen som hon ville stanna hos mig!
Jag har talat med några av de som hjälpte mig med henne och idag när det verkar som hon kommer att klara sig så vågar de berätta för mig att de hade gett upp hoppet för henne... Detta berättade de inte när jag var mitt i allt för nu i efterhand så hoppas jag att hon verkligen ville stanna hos mig.
Idag när jag kom till hennes hage gick hon och mötte mig, hon tittade på mig och gneggade. Hon lägger gärna mulen mot min kind. jag älskar dig, tack för att du inte gav upp på mig.. det är det jag tror hon säger!!
Jag skulle aldrig ge upp, jag skulle aldrig lämna din sida, du är ju min ädle springare!!!

Så när jag nu sitter i hennes hage och hon står där och tittar på mi som vad vill du att jag ska göra för att du ska slappna av matte...

BAJSA!!!

Ringer och berättar för syster att hon är på riktig bättringsväg. Och då bajsar hon!!
Jag vet det låter inte klokt att man kan bli så lycklig av hästbajs... men detta är ju inte vilket bajs som helst för detta visar ju att hon fått igång n mage som stått still i nästan 2 dygn....

2 dygn sedan hon åt och drack!!!

Hennes tunga är inte längre vit och skrynklig... den är nu slät och härligt rosa!!

HHar nog haft de hemskaste dagarna i mitt liv, jag vet att man kan aldrig veta om detta ska drabba ens häst.. Jag tror att de flesta tänker att det händer inte mig... men det kan det och för mig hände det efter 3 månader men min underbara Zanti!!

Men nu verkar vi stå varann närmare än hon troligen gjort med någon annan som ägt henne.. hon vet nu att jag aldrig kommer lämna henne och hon får då inte lämna mig vilket hon visade nu att hon inte heller vill!!!

Ska ut imorgon så fort jag lämnat barnen... ska ta lite bilder och gå mumsrundan... hahaha.. det är så jag kallar den rundan som vi går nu fter att det börjat stabiliserat sig.. massor med gott tugg för henne och hon får stanna och äta hur mycke hon vill.... 

Nu ska jag ta kvällen och njuta av att jag har min goa Z kvar ännu en dag... har lärt mig att aldrig ta något förgivet..

Vilken jävla vecka.. tack för att du fortfarande står upp!!!

Jag är helt slut!!!

I Lördags skulle jag och barnen åka till Ullared för att köpa regntäcke och lite annat till Zanti.
Vi var hos henne och hälsade på på förmiddagen och sdan var Amanda på ridskolan.
Efter Ullared frågade jag ifall barnen kunde tänka sig att åka förbi Z och visa täckena... Det ville de att vi skulle göra. När vi kommere dit så blir jag så jäkla förvånad... Loffe och Coling, två hingstar är inne i hagen med Z och två BSP tjejer... Varför ??

Och varför står Angela och Elvira runt Z och dt ser ut som de skyddar henne??? Borde det inte vara tvärt om??

När jag går närmare ser jag att Z har ett sår på ena bakbenet.. det blöder rätt kraftigt, *PANIK*
Det slår ju mig då att det var så som jag trode... de skyddar henne för hon är väldigt slö verkar det som..
Jag rusar in och tar ut henne därifrån.

Är det inte bara så jävla typiskt att mitt mobilbatteri är slut, som tur är ringde jag älskling att han skulle möta mig där för att ta barnen med sig..

Hon verkar inte halta men man ser in till vad jag tror är benet... Det visar sig senare att detta är hennes sträcksena. Den har fått sig en liten repa. Vi sköljer och hon får pencilin i såret och sen lägger vi om det igen..



Helt plötsligt börjar hon hosta och frusta och jag skriker att hon spyr hon spyr....

Ok, nu vet jag att en häst inte kan det men hon hulkade iallafall...
Så det var till att börja massera halsen, tydligen har hon fått foderstrupsförstoppning!? Inte bra!!
Så det rinner gegga från näsan och munnen och och vi turas om att gå med henne och massera.

Troligen fick hon i halsen när det var sån tumult i hagen..
Det är fortfarande lördag kväll och nu är det dessutom mörkt ute så vi får ha en bil igång så att lyset hjälper oss se lite.

Det bubblar och låter riktigt illa om hennes hals när man lyssnar..

Vi ställer in henne i stallet och hoppas att hon lever när vi kommer tillbx på morgonen.. Det gör hon men hon låter inte bra och hon skakar... hon har inte bajsat och det rinner massor från näsan fortfarande.

Så vetrinären får komma ut på förmiddagen (sön) och han är inte opptimistisk :(

Han tror inte att hon kommer att klara detta då hon stått med halsproblemen över natten..
Han ger henne avslappnande och smärtstillande. sedan råder han att vi ska gå och gå och gå och massera..

Detta gör vi hela söndagen jag åt inget drack inget och sket i allt utom att Zantana skulle klar detta!!

Vid halv 8 på kvällen så kom vetrinären ut igen och anv. då slangen som visar att vi fått bort allt i halsen men hon äter inte eller bajsar. Hon dricker inte häller så nu tror han att stoppet har gått ner i magen och sitter någonstans och gör så hon inte kan bajsa..

Vetrinären tittar på mig och säger att detta ser inte bra ut, du får nog förbereda dig på att hon kommer att behöva avlivas. Jag är förlamamad... jag kan inte ens säga eller tänka det, det får bara inte hända!!

Han åker och säger att vi får ses imorgon måndag på morgonen för att se ifall det är någon förbättring.. fortfarande inget bajs...

På måndagen kom jag supertidigt precis som dagen innan.. och hon står hellt stilla i stallet... hon har fortfarande problem med andningen... äter inte och dricker inte...

Jag tar med henne u i hagen till sina kompisar A & E.. det första hon gör där är att gå bort och börja dricka... det rinner och droppar ur näsan men hon ger sig inte utan fortsätter dricka.. jag är överlycklig!!! detta är ett framsteg att berätta för vertinären när han kommer...

jag försöker få i henne lite gräs oxå och hon tar några tuggor... :) min duktiga tjej!!


Så när vetrinären nu kom så berättade vi om hennes framsteg och han blev väldigt nöjd med henne, men det som nu oroar honom är att hon inte bajsar... om hon inte gö detta väldigt snart kan hon dö av att det kan gå sönder i hennes mage.. Ok, jag ska inte sluta oroa mig ännu då nääää..... suck.. jag är helt slut. utam hjälp från kunniga personer runt omkring mig skulle jag aldrig fixat detta... så tack alla som hjälpt mig att få henne att överleva!!

Har varit där flera gånger varje dag än jag blev sjuk själv för någon dag sedan.. kan inte hålla mig borta så jag är fullproppad med alvedon och sen kan det snurra hur mycket som hest jag kan inte hålla mig borta från henne...

Idag känns hon mycket bättre i magen så det visade sig att hon har BAJSAT!!! om hon inte skulle ha bajsat sedan i lördags skulle hon inte ha kunnat stå upp om ens levt just nu men idag gnäggar hon när man kommer och äter gräs och dricker... Hon har tilloch med börjat brunsta!!  tungan är åter rosa och hon är pigg.

Jag känner att detta har fört oss närmare varann och jag älskar henne så.

Fick reda på att C ringde igår och ordnade för avlivning och nergrävning av henne ifall hon inte var bättre tills idag...  hon behövde aldrig ringa tillbax till dem... Zantana min gooa gumma jag tror att vi fixade detta av en anledning!! Det är meningen att det ska vara du och jag!!!


bilder från helgen!!

här kommer det lite bilder och lite film från helgen med syster!!





Hästar hästar hästar....




den lilla brun vita är ruth, det var Amandas första häst att rida på ridskolan..

















Ska se ifall jag får hit filmen oxå!!

men det får jag göra senare för nu ska jag snart åka för att kolla när Zanti grundtränas..
Vi har börjat inridningen igen på henne för att hon ska veta vad det är jag vill att hon ska göra vid skänkling.. Jag har stor tur som har en otroligt kunnig person att rådfråga och få hjälp av. Utan henne så skulle jag antagligen oxå misslyckas med Zantana och förmodligen sälja henne som en misslyckad häst men det slutar här!! Hon är här för att stanna och jag ska inte ge mig och framförallt ska jag inte SLÅ henne med spö... hon har kanske :( haft lite kontakt med spö hos de andra ägarna då hon blir totalt hysterisk av att se ett spö!!!
Så det blir mycket spöträning med henne och hon är så mjuk lyhörd och kommer att bli en härlig ridhäst. Allt som krävs är rätt köpare och bra kontakter!!!

Jag är rätt köpare och jag har rätt personer runt mig!!!

Men för fan ser du inte hur stor du e´???

Jag kan ibland känna att jag är stor.. men vist träning ger utdelning... jag krymper sakta men säkert!!

Men på denna filmen får jag lite avsmak, är det ingen som tänker på ponnyn här?!  Ja, jag vet att dessa småttingar tål mycket men visst fan finns det väl gränser??



Håller ni inte med om att den söta ponnyn reagerar på denna mammans tyngd...


Skulle du satt dig på en så liten ponny...


Förbannad på jävla hästhandlare!!!

Nu sitter jag här efter att ha haft en härlig helg med min lillasyster här... visst det regnade en del men på söndagen innan hon åke var det superfint väder och det njöt vi av på en varsin hästrygg!!

Men här är det jag är så förbannad på..
Zanti då som jag har haft i ca 2 månader... jag kan inte helt sätta fingret på det men när vi var och kollade henne hos den förra ägaren så stod hon redan i stallet... dyngsvettig...
Detta tyckte ju jag var lite skummt men tänkte inte så mycket på det mer än att E sa att hon blivit jagad av en hingst i hagen.... i efterhand kan jag ju undra varför hade hon dem ihop då hon visste att Zanti brunstade...

Så tillbax till nu tid då.. jag har börjat rida henne i paddocken.. hon gillar inte detta alls.. hoin blir helt sjövild!! Bockar stegrar sparkar åt alla håll men när hon sen efter några min märker att jag är kvar lugnar hon sig och jag piskar INTE henne för tillrättavisning utan låter henne hoppa den stund hon håller på..

Min första tanke då skogen och lite krav ute går bra men inte paddocken är att hon har dåliga minnen av detta..

Så i Torsdags ringde jag till uppfödaren och talade med henne, men då hon inte tränat nämnvärt med henne fortsatte jag uppåt. mitt val var ju att inte ringa de jag köpt av då jag fick känslan av att dessa inte skulle säga sanningen med risk för att få tillbax henne!!!!

Till slut fick jag då tag på ägaren innan de jag köpte av.. Det var fan inte mycket som stämmde dem imellan!!!
jag menar dessa jag köpte av köpte henne som sällskap!!! inte ridhäs då hon inte trivdes som detta???? Då blev ju min naturliga fråga varför trivdes hon inte??

Nä.. hon är alldeles för nervös och steppig... FEL!! säger då jag för hon är vågligare än många andra hästar jag vet..

Min nästa fråga blev då hur ofta hon blivit riden... - Tja, jag red ju inte henne mer än kanske ca 10 gånger det året jag hadde henne och dessförinnan så de förra ägarna sa oxå nått åt det hållet..

VA!? Men deblir snabbräknat ca 20 gånger på 6 år!!!

VA fan!! jag har inte ridit på ca 18 år och blir på lurad en i princip oinriden häst!!!

Så efter dessa samtalen och lite funderingar.. Zanti hade inte blivit jagad i hagen... de hade kört skiten ur henne för att hon inte skulle orka trillskas med oss när vi testade henne...

VA FAN BLIR MAN SUR PÅ OSERIÖSA JÄVLA HÄSTHANDLARE!!!

jaja.. nu är hon här och jag ska fan inte ge mig !!

Det ska bli ridhäst av henne oxå..

Finns det hästar som inte passar för ridning när de är fullt friska!??


RSS 2.0