Nu är halloween igång...

Välkomna alla som inte är rädda.. på en natt som kan skrämma alla lättskrämda.. muhahaha ...

Friday i'm in love.

Ja, det är just så jag känner idag. Hela dagen har varit ett lyckorus. Idag red jag Zantana igen för första gången sedan hennes skada/olycka.. Jag känner att jag varit dålig med bilder men jag ska ta några imorgon när vi är där. Hursom helst, idag red vi en härlig morgonrunda i skogen. Jag var lycklig och hon var lyccklig, man kunde både se och känna att detta var något hon verkligen saknat nu när hon stått still. Hon var klart lite hoppig när jag satt upp på henne men så fort vi började gå så var det som bortblåst. C var med mig ut för jag ville ha hennes hjälp att kolla hur Z gick på rundan. Hon gick helt obehindrat vilket var en lättnad för mig. Så ni är det fritt fram att rida henne igen och nu vet jag att hon fixar det. Funderar på att köpa en sadel på hööks, en syntetsadel. Den verkar rätt ok tycker jag, min tanke är att ha den tills hon är färdig byggd och då låta en sadelmakare prova ut en bättre sadel. Nu ska jag sova, imorgon är det mycke på gång. Amanda har ridskola och jag hoppas på en tur till halmstad och hööks sen ska jag hinna ut till Zantana. När allt det är klart ska vi fixa kläder till barnen och så är det iväg till syster på halloween kalas.. det är nog vad jag orkar med imorgon. ska försöka ta lite bilder under dagen och blogga. Så jag antar att denna underbara dagen nu är till ända för mig, imorgon är en ny dag som blir precis vad jag vill att den ska bli! god natt..

Idag var Zanti ute på....

Ja, jag vet att det gavs ett ok redan förra veckan. Men jag har inte vågat det ännu. Ja, rida henne menar jag. Men idag var vi ut en liten runda och det blev Amanda som fick premiär rida henne. Men imorgon är det min tur.... shit, jag är grymt nervös för detta. Kommer hon att låta mig hoppa upp utan konster eller är vi tillbax på ruta ett... Nu ska jag försöka sova, vet inte hur det ska gå men jag ska ge det ett försök. Jo förresten, jag hörde av en kund idag att Växjö kommer sända både twilight och new Moon direkt efter varan på bion... 200:- tror jag det skulle kosta... Vem är på? Lätt att jag ska göra en helkväll av detta!!!!!

Frissan och jobb efter..

Nu sitter jag här och njuter. Hehe... tja jag är nog en av många som älskar att gå till frissan och bara få sitta och bli ompysslad. Idag blir det färg och lite slingor. En kopp capuccino och bloggande gör bara detta till min egen härliga stund. Jag har hört att det är viktigt att ge sig själv egentid. Kan inte fatta riktigt att det är mindre än en månad tills New Moon kommer!!!

twitter nu då.

Ja, vad kan jag säga.. jag har gjort det igen. Fattar inte varför jag är sist med alla nymodigheter.. Jag började blogga sent, facebooka sent och nu twittra. Hursomhelst nu gör jag det, jag följer nästan alla huvudpersonerna i twilight. Jag följer Hefner och hans ex.. Kendra är kul för hon skriver ofta. I övrigt har helgen varit bra, lite regnig och mulen men ändå bra. Amanda hade ridskolan i Lördags, dubbelpass. Nu har hon bestämmt att hon vill ha sitt födelsekalas där. Så jag får nog ta och fixa det till henne. Nu ska vi kolla film sen blir det nog till att somna med twilight ljudbok i mina öron! mums... fattar inte att det är mindre än en månad tills New Moon kommer på bio!!!!!

Börja om igen och så nattvandra..

Nu var det ett tag sedan, och den jäkla filmen jag lovade förra inlägget får jag ju inte ur telefonen... jäkla skit! Men Zantana mår bra och jag har fått klartecken att kunna börja sätta igång henne långsammt. Jag är överlycklig... jag trode det skulle ta hela vintern innan hon skulle få komma igång. Men tack vare att så stor del av sträcksenan var hel så har det blivigt fint på kort tid. hon kommer få ett ärr men vad gör det.. HON LEVER! Ikväll ska jag nattvandra, vet inte hur det ska gå men jag ska göra ett försök!!

När ska eländet sluta..

Idag när vi åkte ut till Z så låg hon ner.. Jag tänkte lite för mig själv att jag lär ju inte hinna fram innan hon rest sig upp. En gång tidigare har hon legat ner, detta var innan hennes elände med benet och matstrupe.. Den gången räckte det att jag öppnad för att komma in i hagen så ställde hon sig upp. Så jag går fram till henne och hon kollar till mig lite då och då men gör inget för att resa sig.. Så jag sätter mig på huk jämte henne och hör då till min förskräckelse att hon väser när hon andas.. känner henne på halsen och den är helt hård. Hon träcker halsen och flemar medans jag på alla fyra kryper nästan under halsen för att massera henne. Ännu ingen antydan att resa sig.. Fy fan vill jag bara skrika! Inte en gång till, jag bara kännde att jag fixar inte denna stressen.. Ropar allt vad jag kan till Henrik att komma in och lyssna oxå. Hon bara ligger där och tar allt jag gör med henne. Henrik tyckte att jag skulle se ifall hon kunde resa sig, jag ställer mig upp och går runt henne smackar och puttar till henne lite lätt. Hon tittar på mig och börjar resa sig. När hon väl står upp känner jag på halsen igen, fortfarande hård men inte lika jobbig andning. Bestämmer mig för att gå en lite runda med henne. Väl ute på rundan börjar hon äta och svälja ok, känner på halsen igen och nu är den mjuk och fin. Som den ska vara. Så nu börjar jag slappna av och hon är pigg och framåt, saknar nog turerna ned mig i skogen. :o) Så när jag släpper in henne i hagen igen så går hon och dricker sedan ställer hon sig att bajsa! så när vi gick därifrån stod hon och åt med sina kompisar. skönt!! jag kommer att lägga in en film senare idag, den ligger i mobilen ännu.. Hoppas hon låter mig komma nära fler gånger när hon ligger ner skulle verkligen vilja ha bilder med henne liggandes.

Rullgardinen är påväg upp..

Nu är det morgon och 2 av 3 barn är uppe... Jag är supersleten. Har lite att göra idag men önskar att jag hann sova lite till innan.. Men erkänn att det verkligen ser ut som en rullgardin på himmelen... tycker det är coolt och idag känner jag mig väldigt lätt impad.. hahaha.. jaja. idag ska hela familjen ut till Zanti så det blir nog lite film och bilder..

Slappedag och bandagebyte..

Vilken dag det varit idag... jag mår nästan dåligt av att jag inte gjort nått alls idag.
Visst har jag och göra om jag vill, men idag har jag inte velat göra nått alls.  Jag har varit nyttig idag oxå... :o(
Jag har druckit en fläder cider och ätit en påse gifflar idag. Hummm.... nja jag ljög nog lite.. det har inte varit en nyttig dag för mig idag och just nu sitter jag och funderar på att avsluta denna onyttiga dag med en hamburgare..
Nu ikväll har jag varit ute och bytt bandage på Zantana.
Det har ju alltid vrit jag som stått vid sidan och sett på men nu sist så sa jag till C att jag ville prova att byta då jag tror att Zanti litar på mig..
Den tjejen som hjälpte C förra gången var ju inte till superstor hjälp då hon såg ut som hon skulle skita ner sig så fort Zanti rörde benet...
Jag har fått för mig att Zanti inte reagerar på mig och mitt hjärta som bankar, anledningen är ju att jag har ju haft lite förhöjd hjärtrytm var gång jag är med henne och hon tycker nog det är helt naturligt nu då.
Hon ville inte att vi skulle ta bort bandaget idag utan stampade lite och sedan när vi fått bort det så kollade vi med C´s mobil lyse ifall det såg bra ut. Det var jättefint och var ljusrosa i färgen. C la grimskaftet runt benet och lyfte upp det så jag skulle kunna lägga på det nya bandaget. Jag klappade henne sakta på benet samtidigt som jag kom närmre och närmre såret... Sedan la jag sakta på den första kompressen med salvann på och hon var jätteduktig. Sedan tog jag bomullen och bindan och rullade den hårt om benet och hon tittade lite på mig men hon var väldigt duktig och stod still.
Vi var klara på 10 minuter tror jag, känndes som det gick superfort och bra idag. Det märks när hon har personer runt sig som inte stressar henne!

Henrik har kommit på varför hon inte gillar åka transport... var gång hon gjort det så har det varit för att hon skullat flytta till en ny familj.. kan ju vara så? hon villl inte åka från mig.
Jag släppte henne i mitten av hagen och sen följde hon mig till utgången och tittade efter mig när jag gick iväg...

  


Så gott skulle man sova..

Ibland kan jag vakna mitt i natten av att Mini skriker som besatt. Tänk dig det värsta rysar skriket och du är ganska nära hur det kan låta här... Det är svårt att tänka sig att denna lilla söta varelse kan få min ryggrad att spring och gömma sig samtidigt som jag pinkar ner mig och skriker lika mycke som henne.... En gång vaknade jag och tyckte att jag var iaktagen... och mycke riktigt! ca 10 cm från mitt face står Leon, så fort han ser att jag börjar vakna väser han:-Jag kan inte sova... NÄHÄ.... vem fan kan det nu då... ja menar min son ska ju känna sig tursam som inte fick ett blått öga eller nått.. Vilka härliga ungar man har, de ser verkligen till att jag som förälder får en god natts sömn! God natt nu och dont let the bad bugs bite.. ;o)

Länge leve brösten....

Va fan är det... jag fattar klart att ingen i sin rätta sinnesstämmning vill bli sjuk men asså... jag firar inte mina iallafall! Det ända de ger mig är pattsvett och hängvecks exem!!! Nä fy, tacka vet jag små nätta tuttar som klarar sig utan en bh som är förstärkt med silvertejp!
nu ska jag sova, imorgon är en ny härlig dag på jobbet. Diggar det skarpt att sitta inne i stan och ha jobbarkompisar!!!

Vilket slit i hästköket!!

Sitter hemma nu och slappar...
Åkte vid 10 tiden bort till Sickinge för att hjälpa till i köket idag. Det är ju Ponny-SM här i ljungby.
Så när jag kom dit var det fullt med liv ch rörelse där inne, det plockades bort frukost och skulle börjas på med lunchen.
Så jag kännde mig bara ivägen för jag visste inte vad jag skulle göra eller vad det fanns saker till det som de bad mig göra....

Det är stor skillnad att vara i köket än att sitta i dommartornet som dommarsekreterare.
Det fick jag känna på idag!!!

Phust och stånk vill jag lova, idag var det potatisgratäng och kassler eller lax och kokt postatis.
Båda rätterna såg smarriga  ut men jag smakade ingen av dem för jag måste erkänna att man blir liksom mätt av att stå och lägga upp tallrik efter tallrik till alla duktiga tjejer och deras anhängare.

Jaja.. det var jäktigt men rackarns kul oxå.. tiden bara sprang iväg tyckte jag och igentligen skulle jag sluta vid kl. 14.00 men innan jag visste ordet av så var kl. 16.00.
Då börjage det lugna ner sig i caféterian.
Det ända jag saknad som tusan vara att jag fick inte se en enda häst hoppa under dagen och det tycker jag är det bästa med att sitta i dommartornet. Man missar inte ett enda ekipage!

Ja då är man ju hemma nu och sitter i soffan och känner hur det värker i benen efter en dag ståendes, mitt vanliga jobb sitter jag ju i så detta var faktiskt lite jobbigt. Men på det hela taget en härligt kaotisk dag med hel sköna människor att jobba ihop med under dagen.


En liten fundering...

Jag sitter här och funderar lite..
Nu är det ju så att Zanti inte kommer att bära mig på sin rygg inom det närmsta så.....
min fundering är att jag ska skriva lite om vad om händer mig och min familj, lite kuligheter runt om i min vardag.

Det jag känner mig ledsen över är att jag hade en annan blogg innan som hette arga tanten. Tyvär så hände det en massa elände i mitt liv i slutet av den bloggens liv och jag valde att avsluta den..
Det jag nu irriterar mig på är att jag inte sparade den utan suddade bort den helt!!
Dumma dumma jag känner jag nu över det beslutet..
Jaja.. gjort är gjort och nu ska jag ta nya tag, det ända jag kan lova er är att jag tänker INTE skriva 2-3 gånger om dagen i dnna utan när det händer nått kommer jag att ta upp detta..  Ska försöka få till det iallafall några gånger i veckan!! :o)

Min tanke är att jag ska fixa till lite här på blogen oxå.. ändra lite och sedan kanske få hit lite bilder av min underbara familj och våra härliga fyrbenta djur.

Men för ikväll... GodNatt!

Ta bort och sätt på!

Vilken dag det varit.... Vaknade och klädde på mig för att ta gubben och mini till Zantana för vid 8 tiden var det dags för nytt bandage. Jag tyckte det såg läskigt ut, men catalin tyckte det såg bra ut. Jag tror att jag reagerar på att det läker så sakta. Önskar att såret var mindre, men jag har iallafall fått det förklarat för mig att det är inte så stor del av senan som gått av utan ca 1/3 del av senans bredd är av. Lilla gumman, hon tycker inte om när vi byter. det var jag som fick ta bort bandaget idag, hon som hjälpte C försökte ta bort det medans hon stod ca 1 meter bort... Z var stirrig och steppade men det kan ju ha vart så att det var känslor som smittade av sig på Z. Jag ställde mig jämte henne och klappade lugnande på henne sakta närmre och närmre benet. jag satt vid bakbenet och tog bort bandaget. känns som hon och jag kommer bli riktigt tajjta!!

Amanda´s ridskola.

Idag var vi på Sickinge för att Amanda rider ju var Lördag.
Hon fick ha Tapper idag igen, hon gillar honom. han är en c-ponny som verkar väldigt snäll men är super matglad!
När det är dax att ta in honom i stallet efter lektionen så rusar han alltid till höbalen. hahaha amanda hänger ju med som en vante så denna gången var vi beredda på det..


Här är en video på när hon tränar balans..



Superduktig tycker jag att hon var!!


RSS 2.0